Kérdése van? Hívjon!
06-1-787-6833

Quaestor kártalanítás

2015 . május 4 .

Quaestor károsultak figyelem! Nemsokára indul a kártalanítás

Az Országgyűlés április 2015. április 14-én megszavazta a Quaestor károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló 2015. évi XXXIX. törvényt. A jogszabály a QUAESTOR FIANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Kft. által kibocsátott, és a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények ügyletei esetében biztosítja a kártalanítást a jogosultak részére.

A jogszabály által létrehozott Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (Alap) a Befektetővédelmi Alappal (BEVA) együtt 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. A törvény szerint a 30 millió forintot meg nem haladó összegű követeléseket tőkeértéken, a kötvényeket pedig névértéken kell figyelembe venni. Az Alap a szükséges forrást kötvénykibocsátás, illetve hitelfelvétel útján biztosítja.

Az ügyfeleknek május 6. és június 5. közötti, jogvesztő(!) határidőn belül lehet kérelmezniük a kártalanítást. A kérelmeket a kijelölt kormányablakoknál, vagy postai úton – tértivevényes levélben – kell benyújtani. Az Alap a kérelmet 30 napon belül megvizsgálja, amely határidő azonban a kárrendezés feltételeinek megállapítása céljából meghosszabbítható. Amennyiben a kérelem megfelel a kárrendezés követelményeinek, az Alap erről tájékoztatást küld a fogyasztónak, amely tájékoztatást követő 30 napon belül teljesíti a kifizetést.

Amennyiben Ön is érintett a témában, vagy további kérdése van, forduljon bizalommal Irodánkhoz.